QQ登录

只需一步,快速开始

那个休闲洗头房 你过来 大家也可以过来 看看同为华人 香港人怎么评价刘翔的

好像sb local大部分在黑。。。

我们都已经是市井小民了。与那些围观杀头而麻木微笑的人,有什么区别。可悲!

不管是真伤还是诈伤,都只能说明一个问题.刘翔不再值得信任,因为8年内连续2次最重大比赛时候掉链子,战场上可能会被枪毙了.
体育精神:友谊第一,比赛第二.这一直都不是我们国家能接受的观念,否则一个刘翔事件不可能被放这么大.

得过的金牌可以化解任何真的或者假的理由了,等下一个拿短跑世界冠军的国人出现后再喷也行。

HK某著名OOXX论坛 懂的都懂的 所以 网址就不明盘了

ck集團主席:劉翔再次於比賽途中受傷,跨不到第一個欄,失掉入决賽席位,爭金希望破滅!
----------------
tung1871 :唉...又係咁...希望佢早日康復
---------------
mastertim:時也命也,希望劉翔能再次站立起來,面對未來的賽事.
--------------
henry1328:無話可說 .... 祝佢早日康復
-------------
煩惱:唉~~ 真係好可惜 ....
------------
kaka1228:
睇到都傷心,希望企早日康復⋯
------------
albertchow:真係慘 只能上香祝福佢早日康復
-----------
AASAA:希望 劉翔  早日康復
----------
waiking:真係可惜 中國唔知幾時可以再出第二個劉翔啦
---------
ivanho1999:Too bad hurt again, 希望劉翔早日康復
--------
張家輝:都有預感架啦~ 我估佢真係需要好長時間休息先得囉~
---------
HKOXSEX:劉翔已經有金牌, 希望他早日康復
---------
hei1987:唉。。刘翔也尽力了
-----------
Kick Off:意想不到
-----------
ban59:一早估計到啦,佢根本怕輸縮頭龜 (帖子到15楼 才有人黑)
---------
parma:企刀唔想...............希望佢早日康復吧
--------
sexologist:劉翔已29歲, 今次事件為佢運動生涯畫上句號
--------
lomei:真係可借, 睇怕佢都係最後一次以運動員身分踏足奧運場
-------
WinsonHK:太可惜了, 希望佢早日康復
-------
hlau:Hooray for his spirit. Best of luck to him.
--------
schmid9394:呢條懦夫又系咁,又黎扮傷,咁就吾洗正式比賽,無正式比賽就當自己無輸過,無輸過就吾會影響贊助收入,我最睇吾起呢種人(大黑的人来了)
--------
lucent:奧運魔咒.....
-------
337cm:希望佢能振作, 重新站起來
----------
wanmeimei:今天特意早點回家觀看劉翔在奧運百米欄的初賽﹐結果實在令人震驚! 想不到他就這樣結束了他的奧運! 又一次令人心碎!!
---------
wanmeimei:奧運精神盡在此刻!!(贴了张刘翔在其他两位选手的扶持下的照片)
--------
Kick Off:十二億人失望的一天
-------
shaundavis:我諗佢要退役了
--------
AAboss:替劉翔可惜,也替中國可惜
--------
mr.lamb:佢真係5識面對壓力
--------
bullet:太令人心碎~
--------
拖肥糖:都唔知講咩好~希望佢早日康復
--------
INITIAL~D:過幾日就會宣布退休
----------
1404neil:希望佢早日康復
-----------
tctsang.0083:睇住佢單腳跳返終點,好心酸牙
----------
see14boy:第一個栅就中伏, 他應該都好傷(心靈), 希望快能快快覆完啦
---------
Peers123:佢可能有奧運恐懼症
---------
cheong141:佢次次刀係咁
--------
靚爆鏡:劉翔乃唔好有事呀.乃係大家心中冠軍0黎架
-------
逗利是佛:都成咗名過十年了,跌過,又爬過起身,如今又跌了,都唔應該太苛責他了
------
管夷吾:看來, 他不行了
-------
呀吓:我今朝車老婆返公時正正就話左佢會咁!話我陰謀論都好,為左贊助商廣告商收益,佢永遠都要做一個「不敗的流翔」。(阴谋论出现了)
---------
maestro:第一個欄都跨唔到,已經比上次好o架喇。
-------
bbq1234567890:唉,四年努力,這樣結束,好唔開心
--------
manwaif:我地等左佢8年,都係等今日,點之
----------------------------------------------

香港网友,也有抱怨之声 但只是小部分以最恶之心 来揣测别人的心理 大部分大家是祝福刘翔 为刘翔加油 我们大家为什么总喜欢黑别人呢?不能宽容点吗?仁义礼智信忠孝 都忘了吗?

现在什么都可以黑
其实黑又如何 能改变什么嘛
围着看砍头 脸泛着微笑 末了还去踢几脚 唾口唾沫  骂一句:丢人

呲~~~这一段能代表全部香港人对刘翔的看法?

所以就能拿出来和大陆对比?

小张,这算香港人的评价么~

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有账号?注册

洗头房跟LZ不是同一个嘛,玩啥人格分裂

开玩笑的  发表于 2012-8-8 12:26

GIGGS11 发表于 2012-8-8 11:48
洗头房跟LZ不是同一个嘛,玩啥人格分裂

他就是爱这么玩~